Висококачествени облицовки за фасади от алуминий

Фасадата определя визията на екстериора на дадена сграда. Фасадната облицовка от алуминий допринася за висококачествения и изискан вид, като същевременно предлага необходимата защита от атмосферните условия. За да получите още повече свобода по отношение на оформлението, алуминиевите профили могат да бъдат изработени почти във всякакъв цвят. Възможно е също така и съчетаването им с фасадни елементи от Twinson .

Фасадните облицовки от алуминий предоставят надеждна защита срещу влага, предизвикана от външни влияния, и конденз, както и са устойчиви на неблагоприятни метеорологични условия и на замърсяване на въздуха. Освен това са изключително лесни за почистване.

Специалист в близост до Вашето местоположение с удоволствие ще Ви посъветва!

Технически спецификации

 • Профили с дължина от 3 м и ширина от 167 мм
 • Отговарят на изискванията за клас по реакция на огън А
 • Вградена система за вентилация: при една вентилируема и дишаща фасада циркулиращият въздух се грижи за отвеждането на влагата и топлината
 • Въз основа на малката дебелина е възможно използването им при новопостроени и стари сгради
 • Могат да бъдат изработени във всички цветове по RAL системата и във всички специални цветове
 • Завършващи профили от елоксиран алуминий в черно, сребърно и кафяво
 • Изключително здрави вследствие на конструкцията с укрепващи метални свързващи части
 • Система за присъединяване тип зъб-жлеб – успоредно подреждане на фасадните елементи от само себе си
 • Бърз и лесен монтаж със скрито закрепване чрез патентовани и специално разработени
 • закрепващи клипсове
 • Фасадните елементи могат да бъдат използвани като част от система за изолация или самостоятелно като облицовка
Прочетете повече
Технически спецификации

Различни възможности за използването на фасадните облицовки от алуминий

Въз основа на малката дебелина е възможно използването им при новопостроени и стари сгради. Въпреки това профилите на фасадните облицовки от алуминий са изключително здрави вследствие на конструкцията с укрепващи метални свързващи части. Те са подходящи за покриване на външни стени, еркерни прозорци, капандури и капчуци, като могат да бъдат използвани или като част от система за изолация, или самостоятелно като облицовка.

Различни възможности за използването на фасадните облицовки от алуминий

Монтаж на фасадните облицовки от алуминий

Монтажът се осъществява бързо, лесно и скрито посредством специално разработени закрепващи клипсове. Чрез системата за присъединяване тип зъб-жлеб фасадните елементи се подреждат успоредно от само себе си. Фасадните профили могат да бъдат монтирани както хоризонтално, така и вертикално. Двустенните профили се грижат за високата стабилност и позволяват отстояние от летвите на поддържащата конструкция до 50 см. За перфектни финални щрихи към алуминиевите фасадни облицовки се предлагат завършващи профили от елоксиран алуминий в черно, сребърно и кафяво.

Съвети и факти